Wednesday, 27 October 2010

Paprikaskrumpli nokedlival, virslivel

Egy kis hazai, egy kis regi, egy kis egyszeru, de orok kedvenc: paprikas krumpli nokedlival, virslivel. Nalunk mindig igy keszul.
Hozzavalok:
1 fej lilahagyma
3-4 nagy krumpli
6 szal fustolt virsli
2 tojas
liszt
so, bors, etelizesito
pirospaprika, baberlevel
etolaj

Elkeszites:
1. Keves olajon megpiritjuk az aprora vagott lilahagymat. Felrehuzzuk a tuzrol es rateszunk kb.2 ek. pirospaprikat. Felontjuk kb. fel liter vizzel es visszatesszuk a tuzre.
2. Belerakjuk a vekonyra vagott krumplit. Sozzuk, borsozzuk, etelizesitot es 2 baberlevelet teszunk bele.
3. Mikor megfott a krumpli, beletesszuk a virsliket is es par percig fozzuk, majd elzarjuk.
4. A nokedli-tesztahoz felutunk 2 tojast, keves sot teszunk bele es 1 pohar langyos vizet. Annyi lisztet adunk hozza, hogy kellemes nokedli-allagu tesztat kapjunk. Kiszaggatjuk a nokedlit.
5. Ujra meggyujtjuk a gazt a krumpli alatt, hozzaadjuk az elkeszult nokedlit es par percig meg egyutt fozzuk oket.
Egy szelet friss kenyer...Egy kis savanyu, netan kovaszos uborka, jobb hijan egy kis cekla...Hmmm. Mind melto kiseroi a paprikaskrumplinak.:)

4 comments:

  1. Én is így készítem :-)! A tiédnek sok leve vagy nincs szinte semmi?

    ReplyDelete
  2. Heni, naluk a ketto kozott van:olyan "tocsogos". Nem jo ha tul szaraz, de az se, ha piros nokedli-leves:)

    ReplyDelete
  3. Aha, az lesz az :-)! Mi is így szeretjük, csak akkor főzöm levesebbre, ha apu nálunk van, mert ő meg úgy szereti.

    ReplyDelete
  4. Én meg nyomok egy megalájkot erre a kajára,mert a magyar konhyaművészet remeke:)

    ReplyDelete