Tuesday, 19 October 2010

Olasz tejszines csirkeleves


Ez a leves pont ugy nezett ki nalunk is, mint a szakacskonyvben, ahonnan a recept van. Ritka az ilyen.  De ebbol is le lehet vonni a tanulsagot, lasd alabb.
Hozzavalok:
1 csirkemellfile
1 kis konzerv kukorica
vermicelli teszta
1,5-2 dl tejszin ( double cream)
kb. 2 ek. liszt
2 csirkehusleves kocka

Elkeszites:
1. Fozzuk ki a vermicellit.
2.  Kb. fel liter vizbe dobjunk ket csirkehusleves kockat. Mikor felolvadt, tegyuk bele a kis kockakra vagott csirkemellet. Kis langon fozzuk kb. 20 percig, amig a hus megpuhul.
3. A tejszint keverjuk csomomentesre a liszttel, majd adjunk hozza 1 merokanalnyit a husleves alaplebol. 
Zuditsuk bele a levesbe, forraljuk fel.
4. Adjuk hozza a kukoricakonzervet es a kifott tesztat, sozzuk, borsozzuk. 
5. Nehany perc fozes utan kesz is.
Es hogy mi a tanulsag amit igertem??
A  kifott vermicellit mar csak akkor tegyuk bele, mikor tanyerba kiszedtuk a levest. En beletettem ugy, ahogy a recept is irja, es 2szer kellett utana higitanom, mert annyira magaba szivta a folyadekot, hogy megallt benne a kanal:) Kb. 2 oraval azutan kerult asztalra a leves, hogy beletettem a tesztat, igy volt ideje bevenni a sok folyadekot. Tehat a konkluzio: vagy azonnal talaljuk a levest, ahogy elkeszult, vagy csak talalaskor tegyuk hozza a tesztat. Ettol persze a tokeletes kategoriaban maradt az unnepi leves. :)

Es ime az en kis unnepeltem, aki nagyon-nagyon orult minden fogasnak!
Happy birthday!!!:)

3 comments:

  1. Ez a leves nem a tökéletes kategóriába tartozik,hanem a mennyei-isteni-földöntúliba!:)

    ReplyDelete
  2. Ez annyira jól néz ki, és jól hangzik, hogy lehet hétvégén kipróbálom! Laci nem egy nagy leveses, de mivel ebben HÚS is van bőven, hátha bejön neki is, mi meg a lányokkal szinte minden levest imádunk :-)!

    ReplyDelete
  3. Heni,mindenkeppen probaljatok ki,mert nagyon finom es egyszeru es nagyon laktato.:)

    ReplyDelete