Tuesday, 5 October 2010

Lazaccal-sajttal toltott csirkemell baconben, tzatziki salataval

Egesz jo kis menut rittyentettem ma magamnak feherjenapra. Szeretem a feherjenapot.:)
Hozzavalok:
1 csirkemellfile
4 szelet bacon
kb. 5 dkg apritott lazac ( " trimming")
kb. 5-10 dkg sajt
1 kigyouborka
2 gerezd fokhagyma
1 dl creme fraiche vagy tejfol
Igy keszul:
A csirkemellet szep szeletekre vagom, kiklopfolom, sozom. Mindegyik szeletre teszek egy kis lazacot, sajtot. Feltekerem, fogvajoval rogzitem. Elomelegitett sutoben folia alatt 200 fokon 20 percig sutom.
Amig a hus sul, elkeszitem a salatat.Az uborkat nagylyuku sajtreszelon lereszelem ( hejaval egyutt, hogy szep szine legyen), sozom, es belereszelek 2 gerezd fokhagymat is. Rateszem a creme fraichet vagy tejfolt, osszekeverem. Kesz is.
Ha kisult a hus, varok, hogy picit huljon, majd becsavarom oket 1-1 szelet baconbe es egy serpenyoben, nem tul sok olajban addig sutom nagy langon, mig meg nem pirul a bacon.
Mennyei finom volt!


2 comments:

  1. Jobb, mint a tegnapi almakompót???????

    ReplyDelete
  2. Hat egy kicsit jobb volt.:) DE amugy az almakompot sem volt rossz, allandositani fogom gyuminapra.

    ReplyDelete