Monday, 27 September 2010

Marokkoi csirke


Mai napon elertem azt, amirol 5 eve almodozom: Picim megevett vagy fel kilo cukkinit es csicseriborsot-amirol eddig nem is nagyon hallott es eloszor azt hitte mogyoro.Hat ez volt a marokkoi csirke. Olyan fuszereket hasznaltam, amik eddig csak a polcon pihentek es nagyon erdekes izvilag bontakozott ki. 

Jojjon a recept:
4 szortelen-bortelen csirke felsocomb
1 cukkini
1 doboz konzerv csicseriborso
1 csirkehusleveskocka
1 voroshagyma
3 ek. olivaolaj
1 ek. mez
3 tk. friss petrezselyem
1 citrom leve
fuszerek: komeny, chili, fahej
Beledobom a labasba a husikat, az aprora vagott hagymat, az olajat, a mezet, a leveskockat es a fuszereket. Felontom annyi vizzel, ami ellepi. Fedo alatt 25-30 percig fozom. Utana hozzaadom a vekony csikokra vagott cukkinit es a csicseriborsot. Tovabbi 10 percig fozom,majd beledobom a petrezselymet es belefacsarom a citrom levet. Rizzsel talalom.

No comments:

Post a Comment